Готвенето на пара, както е добре известно, запазва качествата на зеленчуците, вкуса и витамините им. Но как можем да задушим зеленчуци на пара така, че да бъдат и вкусни?

1474660-R3L8T8D-650-1

  • Добавете свежи зелени подправки. Китка пресен магданоз, копър или босилек върху задушаваните зеленчуци ще им придаде чудесен аромат.
  • Добавете чесън. Както е известно тайната на френската кухня е чесънът. Той си отива със зеленчуците, добавя пикантност във вкуса им.
  • Добавете джинджифил. На дъното на съда, в който задушавате зеленчуците сложете тънки резенчета джинджифил. Специфичният му вкус ще проникне в ястието.
  • Лимон. Класическият подобрител на вкуса на почти всяко ястие. Изстискайте лимонов сок във водата, с която задушавате.
  • Когато поднасяте задушените зеленчуци, подправете ги със зехтин, сол и черен пипер.
  • Във врящата вода капнете лъжичка соев сос.
  • Сладките зеленчуци като чушка и морков предварително натопете в балсамов оцет.

Източник: Adme.ru

Facebook Twitter Google+

0 Коментара