Начало За нас Реклама Контакти

Риба на пара с морковено масло

Снимка за Риба на пара с морковено масло
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна

Тази оранжево-жълто-рибена комбинация ще накара наследниците на всички ваши добродетели да си оближат пръстенцата! Предимството на рецептата е, че събира в едно полезността на рибата, сварена здравословно на пара, с витамините и каротина на морковите.

СъставНеобходими продукти за 2 порция

  • за рибата:
  • 2 филета от хет, треска или бяла риба
  • 1 корен от магданоз
  • 1 глава лук
  • ½ лимон
  • 1 ч. л. сол
  • за морковеното масло:
  • 1 голям морков, обелен и нарязан на кръгчета
  • 60 г меко масло
  • за гарнитура:
  • 2 варени картофа
  • 1 стрък пресен лук
  •   сол на вкус
  •   зехтин на вкус
  •   лимонов сок на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Филето се разрязва на две и се слага в съд за варене на пара. На дъното на съда се слагат 1 ч.ч. вода, коренът от магданоза, лукът, лимонът и солта. Рибата се вари 5-7 мин., изважда се и се слага в чиния. Украсява се с морковеното масло и парченца лимон. Гарнира с варените картофи.

  2. 2.

    За де се приготви морковеното масло, морковът се задушава с малко вода 15-20 мин., докато стане крехък. Още топъл се разбива на пюре с пасатор. Като изстине, се прибавя маслото и отново се пасира. Може да се подправи с малко сол.


Ян. 2003
Още подобни рецепти
Коментари