Кулинарни рецепти » Пиле, задушено на пара

 Пиле, задушено на пара

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 60 г краве масло
• 1 корен от пащърнак
• 1 корен от магданоз
• 1 парче целина
• 1 морков
• 300 г домати
• 2 с.л. нишесте
• 1/2 к.ч. бяло вино
• 1 дафинов лист
• бахар, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме корените на кубчета и ги изсипваме в тенджера под налягане. Прибавяме нарязаните домати, маслото, виното и подправките. Наливаме 1 к.ч. вода, слагаме металната решетка и върху решетката слагаме пилето.

Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска намаляме огъня и задушаваме 35 мин.

Изваждаме пилето и го нарязваме на порции, които разпределяме в чиниите за сервиране. Прецеждаме соса, без да пасираме зеленчука. Прибавяме нишестето към соса, кипваме на огъня и варим 2-3 мин, след което заливаме пилешките порции.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Начало