Пиле на пара със сос от джинджифил
Рейтинг: 6
Сложност: Средна
Любима на 2 готвача Любима
Разпечатай
виж снимката
Снимката е добавена от AnnaJames
Необходими продукти
  • • 3/4 ч.л. настърган джинджифил
  • • 4 тънки резенчета джинджифил
  • • 1 бр. люта чушка, нарязана на ситно
  • • 1 голяма скилидка чесън
  • • 1/4 ч.ч. сок от лайм
  • • 3/4 ч.л. сусамово олио или зехтин
  • • 1/8 ч.л. захар
  • • сол
  • • 1 малка глава лук, на резени
  • • 500 г пилешко месо (обезкостено)
  • • 1/4 ч.ч. кориандър, по желание
  • • люти чушлета по желание
Начин на приготвяне
Настъргания джинджифил, чушката, сoка от лайм и олиото се пускат в малък блендер, или се смесват добре с вилица. В тавата на машина за готвене на пара (или с кошничка за готвене на пара, покрита с алуминиево фолио) се слагат резените джинджифил и чесъна, отгоре се нареждат резените лук и отгоре- парчетата пиле. Тавата или кошничката се слагат над вряща вода за 15-18 минути, докато когато пилето се прободе с вилица, сокът му потече бистър. Изваждат се, както са на слоеве поръсват се с кориандър, и се поднасят със соса - всеки си полива порцията по желание. По желания се гарнира с люти чушлета.
Рецептата е добавена от AnnaJames на 24 Юни 2015 г.
Източник: *The Best Steamer Cookbook Ever* by Marge Poore
Още рецепти за:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
вход с Facebook
(не изисква регистрация)
снимки от
AnnaJames
магьосник в кухнята
[Автор на рецептата]
Снимка 1 24 Юни 2015

Сподели рецептата

Във форума
Нови снимки
от krasikn10от Ella_22от Doroteyaот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот Ella_22от Ella_22от Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот krasikn10от Lirinka
Рецепти на деня
> <


© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.